Alla våra tjänster

AV över IP

AV över IP – Ljud och bild över nätverk är egentligen något vi alla har omkring oss fast vi inte direkt tänker på det. Vi kopplar upp våra datorer mot olika nätverk, vi ser på film, spelar online-spel och kommunicerar med hemlarmet via mobilen.

När det kommer till arbetsplatsen behövs olika lösningar för olika ändamål och där kommer vår expertis in.

Det händer mycket inom teknikens värld och utvecklingen sker i en rasande fart. Att ligga i framkant och hela tiden hålla sig à jour med vad som sker i den världen är A och O för oss. Därmed kan vi förse våra kunder med skräddarsydda system och produkter av hög kvalitet. LAV är certifierad – som en av de första i Europa – som Extron Network AV Specialist.

Vi kan AV över IP och vi vet hur det fungerar i praktiken.

 

 

Vad innebär AV över IP?

Audio-Visual via Internet Protocol, förkortat AV över IP, är huvudsakligen överföring av audiovisuella data över ett nätverk så som LAN, WAN eller internet.

AV över IP avser att man använder standardnätverksutrustning för att sända och växla video och ljud.

Som koncept är video över IP inget nytt påfund utan omfattar såväl internetbaserad live- eller on-demand videoströmning som professionell videodistributionsinfrastruktur i produktions- och sändningsstudior.

Termen AV över IP har kommit till då de traditionella AV-infrastrukturerna ersatts med IP-baserade strukturer.

Att använda sig av IP i AV-systemen är för oss en självklar och i högsta grad verklig idé.

 

AV över IP – När och varför?

AV över IP är framtiden men även högaktuell redan idag. Då vi använder oss av samma infrastruktur som IT kan vi nu planera AV redan i ett tidigt skede, på samma sätt som vi gör med IT. På så vis skapar vi mycket bra förutsättningar för AV samtidigt som vi spar såväl pengar som tid.